Historie

Van eenvoudige verwerker naar professionele verwerker

Rijstbedrijf Ramadhin & Sons bestaat sinds 1975. Dit bedrijf is opgezet door wijlen heer Dewnarain Ramadhin. De heer Dewnarain Ramadhin was geboren op 14 mei 1942 en is opgegroeid tussen landbouwers. Via zijn vader leerde hij algauw de landbouw technieken en begon op vrij jonge leeftijd een eigen rijstpellerij.

Thans wordt het bedrijf gerund door zijn zoon Bhagwatpersad (Monie) Ramadhin.

Van een eenvoudige pellerij heeft deze zoon dit bedrijf opgewerkt naar een zeer modern en vooral groot pellerij. Tevens is Rijstbedrijf Ramadhin uitgegroeid tot een van de grootste rijst exporteurs van Suriname.

De pellerij is gevestigd te Nickerie aan de Van Drimmelenpolder serie C te Mandhja Vieirraweg 16 – 17.

Opkopen van Padie

Rijstbedrijf Ramadhin & Sons, koopt de padie via de opkopers op die op hun beurt deze padie van de boeren koopt en verwerkt deze in zijn rijstpellerij tot diverse producten. De boeren die hun padie aan Rijstbedrijf Ramadhin & Sons verkopen, worden dan ook direct betaald.

De producten die in de pellerij van Rijstbedrijf Ramadhin & Sons worden verwerkt, zijn van uitstekende kwaliteit en uitermate geschikt voor export. De export voorwaarden en kwaliteitseisen worden nauwlettend in de gaten gehouden en daardoor is het leveren van een gekwalificeerd product gegarandeerd. Door de kwaliteit waarborging en constant meten en controleren van onze producten kunnen wij continuïteit en tijdige levering van onze producten garanderen. Uiteraard is dit afhankelijk van de aanbod van de padie.
Door haar kwaliteitswaarborging en tijdige levering is Rijstbedrijf Ramadhin & Sons de grootste exporteur van Suriname naar het Caraïbisch gebied als ook voor Europa en Amerika.

Extra Vestiging

Om onze producten nog sneller tot u te kunnen brengen, hebben wij in Paramaribo een vestiging geopend, genaamd Rijshandel Ramadhin. Deze is gevestigd aan de Poncianalaan 10 (parallel aan de Lalarookweg te Uitvlugt), dicht bij de Hermitage Mall.

Middels deze vestiging te Paramaribo voorzien wij zowel de groothandel als de detailhandel als ook consumenten. Wij garanderen de goedkoopste prijs voor een zeer goed product van top kwaliteit.